Köp inte stödhjul till småbarn

Stödhjul är en stor bluff. Ett sätt för cykeltillverkarna att tjäna extra pengar. Barn som inte kan cykla ska heller inte ha stödhjul.

Det bästa är att de små barnen får ha trehjuling så länge de inte kan cykla på en riktig tvåhjuling. Skälen är enkla, men också mycket viktiga. Märk också väl att detta är uppgifter som är vetenskapligt belagda.

När småbarn cyklar med stödhjul så lär de sig inte att cykla på riktigt. Det blir som att använda en trehjuling, fast mer förvirrande.

När det lilla barnet sedan ska ta steget och cykla utan stödhjul så kommer det att kännas förvirrande. Det är mycket bättre om de sätter sig på en riktig tvåhjuling först när det verkligen är dags.

Stressa inte barnens utveckling, det finns allt för många föräldrar som pressar barnen att göra saker som de inte är mogna för. Bara för att de pretentiösa föräldrarna ska kunna lägga bilden på sociala medier och känna sig duktiga.

Tänk på att alla utvecklas i sin takt. Bara för att du cyklar när du är fyra år så betyder det inte att du knäcker fysikens gåta eller skriver en bästsäljare om 40 år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *