Ruggigt Fiske

Fiske är en sport och sysselsättning som engagerar ung som gammal. Och fiske skapar möjlighet för hela familjen att samlas kring ett gemensamt intresse. För vem har inte fått sin första lektion i fiskets mysterium av sin farfar eller morfar? För den generationen var fisket många gånger ett sätt att dryga ut hushållets resurser. Idag fiskar vi främst för spänningen, kicken och känslan som infinner sig när man sitter på en sten i skogen, framför en spegelblank sjö.

I Sverige finns många möjligheter till bra fiske. Många har närheten till havet, i och med den långa kustremsan kring vårt avlånga land. Och inåt i landet finns gott om sjöar och vattendrag som är rena paradisen för fiske. I Dalarna är till exempel fisketraditionen stor, tack vare Dalälvens generösa fiskevatten, men även tack vare de många sjöar och tjärnar som ligger utspridda över hela landskapet.

Fiske är sällan bara ett intresse du utövar då och då, utan fiske blir ofta en livsstil. När du är på resa genom Sverige, eller i övriga världen kommer du på dig själv med att spana efter lokala fiskevatten. Detta oavsett om avsikten med din resa var fiske eller ej!

Den som är genuint intresserad av fiske får inte missa att pröva sin lycka i Dalarnas många fiskevatten. Förutom bra fiske finns här också goda möjligheter tid genuint och naturnära boende. Ska du till Dalarna för att fiska får du heller inte missa att ta en tur till Hedemora fiske och fritid. Här kan du fylla på med det som saknas i din utrustning innan du åker vidare mot ditt mål. När du är där ska du också passa på att ta en titt på deras utbud av handgjorda beten. De erbjuder även fiskeguidning och är du ny på Dalarnas fiskevatten är det inte fel att få lite hjälp på vägen. På så vis kan du också få ut lite mer av din resa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *