Studsmatta har blivit en klasslös aktivitet

Studsmatta har blivit en klasslös aktivitet

Studsmattetrenden fortsätter att öka. Tio år efter att de första studsmattorna dök upp i överklassträdgårdarna, så är det i dag en klasslös fysisk aktivitet.

Snarare har studsmattorna blivit en arbetarklasshobby. Det har blivit nästan en ny sport, liknande skateboardtrenden att studsa. Det är ungarna i förorten, i de er utsatta områdena som står för denna utveckling.

De fattiga föräldrarna har fått råd att köpa studsmatta. Nu är det deras barn som tar studsandet till en ny nivå och utvecklar det till en riktig sport.

De första studsmattorna för vanliga villaträdgårdar var mycket dyra och avancerade att montera. Därför blev det först populärt hos de välbärgade. Men det dröjde inte länge förrän studsandet spred sig ner i de mer allmänna lagren.

Tillverkarna blev fler och hittade metoder för att bygga många studsmattor på kort tid. Då blev det plötsligt möjligt för alla att köpa en studsmatta.

Förortsungarna gör det till sport

Precis som med alla street-sporter så är det kidsen i hodsen som tar det till en ny nivå. Samma sak gäller med studsmatta. Kidsen som inte har så mycket att göra på sin fritid, föräldrarna utan pengar och de monotona lekytorna. Det är de som skapar nytt.

När studsmattan kom till förorten blev det också en idrott. Det var inte längre ett håglöst hoppande medan pappa grillade entrecoten och mamma smygtutade på Amaronen i köket. Nej det blev något kidsen gjorde när de kom hem från skolan, hela vägen tills det började mörkna i hyreshusområdena.

När man hoppas och studsar så mycket så blir det också resultat. Det visar sig nu när det dyker upp massor av videor på nätet om ungar i de tuffa områdena som visar upp helt galna tricks.

Studsmattor blir inte mindre populära

Många trodde nog att det efter några år skulle mattas av. Men att studsa är inte en fluga, det har blivit en livsstil för många unga. På nätbutiker som www.lekute.se finns ett urval av billiga men mycket bra studsmattor som de flesta föräldrar har råd med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *