Studsmattan i Sverige

Plötsligt bara hände det. Svenskarna blev med studsmatta. Det klassiska gymnastikredskapet tog klivet ut från sporthallarna och slog sig ner i villaträdgårdar hos vanligt folk.

Med tiden skulle också studsmattan genomgå en egen evolution. Från den runda lilla saken man minns från skolgymnastiken. Till de nästan monstruösa anläggningar man kan se lite varstans i landet.

Studsmattorna har blivit allt mer populära. Och tillverkarna tävlar om att konstruera de roligaste och bästa. I dag finns det alla sorters modeller. Det är inte längre en och samma matta. Numera kan man hitta en variant som passar olika åldrar, storlekar eller behov.

Studsandet har gått från att vara något man gjorde under skoltid. Till att bli en folkrörelse. Svenskarna hoppar som aldrig förr, ung som gammal. Och det blir bara mer och mer populärt. Studsmattorna har nästan intagit samma position som skateboarden. Skillnaden är att en studsmatta kan ställas upp var som helst, nästan i alla fall.

Det är inte svårt eller särskilt dyrt att köpa dem heller. Priserna blir lägre genom att tillverkarna blir fler. Det finns stora och mycket kunniga nätbutiker som Lekute.se. Där kan man från telefonen eller surfplattan sitta och beställa sin studsmatta.

Sedan kommer den hem med posten, enkel att montera och snabb att lära känna. Det är inte fel att ta det lite lugnt i början. Är du en ovan studsare så känn efter. Ha inte bråttom att bli världsbäst på att slå volter eller hoppa högst.

Börja i din egen takt och lär dig med tiden. Din studsmatta kommer inte att rymma hemifrån och säsongen är lång. Det är bara att studsa mer och mer. Till slut lär man känna sin kropp, får bättre motorik. Alla kan bli en superstudsare. När du väl har lärt dig konster, så varför inte låta en vän filma dig med sin smartphone och lägga upp det på youtube. Med hjälp av sociala medier får det snabbt en spridning, och du kan bli galet poppis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *