Sybehör är smart att ha hemma i garderoben

Närhelst något tekniskt eller motoriskt går sönder där hemma, vad gör du? Just det, kanske går ut i garaget och hämtar en mutter eller en skruv. Men om det gäller en jacka eller byxor då? Är du redo med sybehör för att fixa även den typen av problem?

Sybehör är också reservdelar

Bra att ha-saker för hemmet: tejp, lim, verktyg som skiftnyckel, mejslar, skruvar, muttrar, spik och brädor. Då kan du lösa en stor del av de oförutsedda saker som sker i ett hem. Dock är det lätt att glömma bort sådant som rör kläder och tyger. Att böja sig ner och spräcka jeansen eller tappa en knapp i en skjorta, det händer den bäste. Då gäller det att ha sybehör redo. Som sybehör räknas dels själva verktygen, som synålar, knappnålar och symaskinsnålr, men även förbrukningsvara som tråd. Även öljetter, knappar och spetsar hör dit. Sy-tillbehör helt enkelt.

Var redo även med tyger

Även om du har sybehör så det räcker, kan det vara så att du behöver lappa med något. Då kommer tyg till pass. För dig som inte har sparat gamla trasiga kläder som reserv, finns Rosa Huset som säljer olika sorters tyg som passar med de kläder du använder. Köp hem några rullar i olika färger, och gärna något slitstarkt som jeanstyg om det är byxor som ska lappas. I dagens samhälle slängs det hellre än lagas, och det är ju synd tycker vi. Inte hållbart tänkande med detta slit och släng.

Det är inte svårt att laga

Du behöver inte vara någon expert för att kunna laga dina kläder. Kolla guider på YouTube eller läs om hur det går till. Ja, testa dig fram – det är kul! Med tiden kommer vanan och du blir duktig, och samtidigt som du har roligt sparar du också pengar samtidigt som du bidrar till en bättre och hållbarare värld.

Sybehör är smart att ha hemma i garderoben

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *